fbpx

На Прикарпатті прокуратура підозрює екс-начальника районного управління освіти у привласненні бюджетних коштів

Суспільство 09:35, 12.03, 2017

Прокуратура Івано-Франківської області повідомила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України колишньому начальнику управління освіти Рогатинської РДА, який також є депутатом районної ради.

Установлено, що 22 жовтня 2015 року посадовець уклав договір підряду на роботи з капітального ремонту санвузла Черченської загальноосвітньої школи. Однак того ж дня, знаючи про те, що роботи не виконані та діючи з метою розтрати бюджетних коштів, він підписав акт виконання робіт, на підставі якого підрядник незаконно отримав 60 тис. грн, інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Крім того, в серпні 2016 року, достовірно знаючи про те, що вартість робіт з влаштування бруківки на території Рогатинської загальноосвітньої школи завищена на майже 10 тис. грн, посадовець підписав акти виконання цих робіт.

Внаслідок таких неправомірних дій державі завдано збитків на 69 752 грн. 
Варто також зазначити, що на розгляді в суді перебуває ще одне кримінальне провадження за фактом розтрати цим посадовцем понад 55 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: