fbpx

На Прикарпатті прикута до візка Ольга Лукань вишиває ікони, а заробіток віддає на фронт. ФОТО

Суспільство 10:52, 09.08, 2017

Вчора, 8 серпня, Ольга Лукань отримала медаль "Патріот України" від командувача Військово-Морських Сил України Бориса Кожина.

Оля Лукань із села Жураки Богородчанського району вишиває ікони, а виручені гроші спрямовує на передову через волонтерів. За шість років Ольга Лукань встигла вишити близько 50 ікон. Дівчині робити це нелегко, адже вона прикута до візка.

Про дівчину, "в якої функціонально нема ніг, але яка міцніше стоїть на своїй землі, ніж інші ходячі", у соцмережі написала письменниця Марія Вайно.

"Водночас дивно і прикро мені, що управління інформаційнойної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, до яких я звернулася з листом-проханням взяти участь у цьому приємному для нашого краю дійстві, допомогти з машиною для ЗМІ, попередити сільраду і т. д. – не змогло нам нічим (!) зарадити. Чому? В них перевірка… І жах як соромно спостерігати такі паралелі діяльності людей…

Хоча… Оля для мене і у візку… вища від них на зріст. І сьогодні їй чесно було вручено Степаном Герилівим (з Бердянська), співзасновником ВО "Наші Атланти", ініціатором цієї відзнаки, – від імені Першого командувача Військово-Морських Сил України, віце-адмірала Бориса Кожина, – медаль "Патріот України", – повідомила Марія Вайно. 

"Привітаймо її, друзі! Погляньте, яка красуня! Я пишаюся своєю землячкою. Той, хто допомагає іншим, завжди стає сильнішим і красивішим сам. Отак!" – додала письменниця.

Оляга Лукань левову частку грошей регулярно передає на фронт через волонтерів "Наші Атланти Бердянського державного педагогічного університету, де має друзів". 

Сюжет: ТРК "Карпати".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: