fbpx

На Прикарпатті рибоохорона затримала браконьєрів. ФОТО

Суспільство 10:15, 19.09, 2016

Під час рибоохоронного рейду на Пруті в районі села Прутівка Снятинського району виявлено двох чоловіків, що ловили рибу великою підсакою.

Їхній ручний "трал" загрібав всю рибу, яка не встигала втекти. Зупинила промисел рейдова група, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської рибоохорони.

На момент затримання порушники правил рибальства виловили 22 марени ("червонокнижний" вид) та 17 підустів. Хоч риба була не дуже великою, але її було багато – загальна вага улову складала 5,5 кг.

Браконьєрами виявились мешканці с. Рожнів сусіднього Косівського району. Згідно із затвердженими таксами ними завдано збитків на суму 7838 грн (з розрахунку 330 грн за марену та 34 грн за підуста), які доведеться порушникам сплатити до бюджету.

Підсаку-"трал" вилучено, матеріали справи передано до суду. Відповідальність за таке грубе порушення правил рибальства передбачена ч. 4 ст. 85 КУпАП: накладення штрафу від 340 грн до 680 грн з можливою конфіскацією улову, знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: