fbpx

На Прикарпатті шахраї представляються працівниками банку

Суспільство 20:51, 06.09, 2016

Не перевіривши одержану від незнайомих осіб інформацію та беззастережно довірившись їм, громадяни віддали у руки шахраям минулої доби 9200 гривень. За цими фактами слідчі розпочали кримінальне провадження.

У перших двох випадках мешканки Івано-Франківська та Коломийського району позбулись своїх коштів вже за досить поширеною схемою шахрайства. До них на мобільні телефони зателефонувала жінка, яка представилася працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілими вона, увійшовши у довіру, шахрайським способом, під приводом збільшення кредитного ліміту, дізналась номери їхніх кредитних карток, з яких пізніше було знято кошти в сумі 8550 гривень.

Цього ж дня до поліції звернулась і 24-річна жінка. Як з’ясували поліцейські, напередодні вона через мережу інтернет "ВКонтакте" мала намір придбати собі одяг, переказала кошти в сумі 645 гривень як передоплату на банківський рахунок, проте товар так і не отримала.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські за кожним окремим фактом проводять перевірку та вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників для прагнення їх до відповідальності.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: