fbpx

На Прикарпатті скоротять споживання природного газу

Суспільство 16:56, 08.07, 2014

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любомира Слободяна відбулася нарада з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Івано-Франківської ОДА, у нараді взяли участь керівники структурних підрозділів, до компетенції яких  належать зазначені питання.

 

За словами Любомира Слободяна, на сьогоднішній день основним  проблемним питанням є розроблення плану технічних заходів щодо заміщення споживання природного газу альтернативними видами палива. Переведення котелень з використанням імпортного природного газу на інші види палива передбачає зниження вартості виробництва теплової енергії, що, в свою чергу, скоротить дотації з державного бюджету.

За підсумками наради керівникам відповідних підрозділів дано низку доручень щодо підготовки пропозицій для переведення газових котелень на альтернативні види палива, а також залучення інвесторів до цього процесу. Найближчим часом потрібно забезпечити створення на підприємствах теплоенергетики необхідних запасів резервних видів палива і переглянути температурний графік теплових мереж з метою їх оптимізації.

Нагадаємо, що відповідне завдання поставив перед керівниками місцевих органів влади і підприємств ЖКГ Кризовий енергетичний штаб. Про це під час селекторної наради повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – керівник апарату Григорій Семчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: