fbpx

На Прикарпатті стартував флешмоб "Освіту сиротам у соціальних дитбудинках!". ФОТО

Суспільство 18:15, 17.09, 2015

Сотні дітей у соціальних дитбудинках позбавлені можливості навчатися. Їх лише доглядають, “забуваючи” про їхню освіту. Нерідко діти, котрі виразно спілкуються, виражають словами свої бажання, розповідають про своє життя, не вміють читати та писати.

Активісти БО "Українська благодійницька мережа" взялися ламати систему та організували онлайн флешмоб "Освіту сиротам у соціальних дитбудинках!"

Вже є перші результати. Так, у Залучанському дитячому будинку-інтернаті розпочалось шкільне навчання для трьох вихованців – 11-річної Даринки (ДЦП, легка розумова відсталість), 13-річного Дмитра (ДЦП, помірна розумова відсталість) і 17-річного Сашка (ДЦП, легка розумова відсталість). 

Усі вони йдуть у перший клас, тобто перший клас "іде" до них – дітей навчають вчителі місцевої школи за індивідуальною формою.

"Ми працюємо над тим, щоб навчання було доступне й іншим неповносправним вихованцям дитячих будинків-інтернатів, і тут нам потрібна допомога кожного з вас – підпишіть петицію https://petition.president.gov.ua/petition/5687 і зробіть фото на підтримку http://on.fb.me/1MstL78!", – закликають активісти благодійної організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: