fbpx

На Прикарпатті стартував тиждень безпеки дорожнього руху

Суспільство 12:22, 14.11, 2016

В Україні стартує тиждень безпеки дорожнього руху, який триватиме до 20 листопада. Мета заходу – забезпечення передумов для скорочення втрат на автошляхах, зменшення кількості ДТП.

Про це розповів сьогодні на прес-конференції т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області полковник поліції Андрій Прусак.

"Як ми бачимо, заходи збіглися з погіршенням погодніх умов. Тому вчора були проведені оперативні наради з головю ОДА для консолідації дій з метою недопущення ДТП. На цей час ми бачимо, що вдалося забезпечити належний рух транспорту, не допустити надзвичайних ситуацій на дорогах. У місцях ускладнення руху виставлялися наряди", – зазначив Андрій Прусак.

Заступник начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк додав, що патрульні також проводитимуть профілактичні заходи з водіями. Окрім цього, будуть проведені конкурси, вікторини, виставки дитячих малюнків на тему безпеки дорожнього руху. 

"Складна ситуація з погодними умовами внесла корективи у план заходів. У першу чергу патрульна поліція обмежила в'їзд фур у місто з усіх напрямків. Актино співпрацюємо з ДСНС, забезпечуємо рух снігоочисної техніки. Частина особового складу патрульної поліції залучені до відпрацювання у районах", – повідомив Олег Сердюк.

Він звернувся до франківців, щоб повідомляли про непроїзні вулиці.

В. о. начальника відділу УПД ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Андрій Лібрик розповів про вирішення ситуації із ускладненим проїздом на окремих ділянках доріг в області:

"Основні пріоритети учора були спрямовані на село Фрага Рогатинського району, де був унеможливлений проїзд великогабаритного транспорту. Також на відрізку дороги між Калушем та Долиною не допускалися вантажівки. Контролювався проїзд на двох перевалах у Верховинському районі. Були проблеми між Снятином і Городенкою. Був ускладненний проїзд до Чернівців. Зараз ситуація вирівнялася, на дорогах працює 14 екіпажів".

Він додав, що в Івано-Франківську протягом вчорашнього дня аварійність на дорогах не збільшилась, а люди прислухались до закликів утриматися від поїздок. Через це у місті було у рази менше машин.

Серед запланованих профілактичних заходів і проведення нарад з перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення. Окрім цього, передбачено відвідування всіх шкіл області, заплановані заняття з представниками медзакладів, які навчать учнів надавати першу домедичну допомогу. 

Начальник сектору ювенальної превенції ГУ обласної поліції Алла Бойчук наголосила, що попередження дорожньо-транспортної травматичності серед дітей дуже важлива.

"З початку року 52 дітей потерпіли у ДТП, минулого року була 41 дитина. Дітям, які навчаються у другу зміну, роздадуть світловідбивні стрічки",  зазначила Алла Бойчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: