fbpx

На Прикарпатті стався витік нафти

Суспільство 10:38, 24.01, 2017

Вчора о 17.30 год. у м. Надвірна поблизу с. Пасічна стався витік нафти.

Про це повідомляє КУРС із посиланням на Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Мобільно-оперативна група Надвірнянського РВ УДСНС в області встановила, що внаслідок пошкодження (ймовірно, через корозію) підземного нафтопроводу ГУ-270 – ТХУ "Пасічна" (діаметром 159 мм, робочий тиск 40 Атм) від групової установки "Битківчик" до техногенно-хімічногенної установки "Пасічна" стався витік нафти в межах охоронної зони на площі орієнтовно 40 м кв.

Аварійна бригада Надвірнянського НГВУ припинила подачу нафтопродукту по нафтопроводу, проводить роботи щодо ліквідації розгерметизації нафтопроводу та збору розлитої нафти і шару ґрунту.

Станом на 18.10 год. працівники НГВУ "Надвірнанафтогаз" вивезли до ТХУ с. Пасічна близько 3,5 м3 нафтопродуктів. У зв’язку із темною порою доби аварійно-відновлювальні роботи перенесли на сьогодні. Місце події огородили та взяли під охорону.

Забруднення навколишнього середовища та загрози населенню немає. До місця події виїжджали: МОГ Надвірнянського РВ УДСНС в області, повідомлено голову Надвірнянської РДА, служби взаємодії, екологічну та природоохоронну інспекцію.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: