fbpx

На Прикарпатті створили першу в Україні мережу ЦНАПів

Політика 11:44, 09.07, 2014

Департамент економіки Івано-Франківської ОДА спільно з Молодіжним громадським центром «Еталон» та Калуською, Навірнянською та Коломийською РДА підписали меморандум про створення мережі ЦНАПів, спрямованої на покращення якості та оперативності надання адмінпослуг мешканцям області.

Директор департаменту економіки Івано-Франківської ОДА Володимир Попович повідомив: "Буквально від сьогодні почнеться другий етап реалізації проекту, що дасть можливість для цих трьох районів закупити необхідну техніку, програмне забезпечення, що уможливить роботу на новому рівні, це є однією зі складових електронного врядування".

Станом на перше липня в усіх районах Івано-Франківської області та у містах обласного значення діє 19 центрів надання адміністративних послуг. Три з них у Калуському, Коломийському та Надвірнянському районах, створені у рамках проекту ЄС «Підвищення активності та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади і влади», що реалізується Молодіжним громадським центром «Еталон» у співпраці з Івано-Франківською ОДА.

Наразі рекордсменом серед новостворених ЦНАПів є Центр надання адміністративних послуг Калуської РДА. З початку року ним надано 1635 адмінпослуг, Надірнянський ЦНАП надав 1312 адміністративних послуг. Загалом станом на 20 червня 2014 року ЦНАПами Івано-Франківської області надано понад 24 тисячі адміністративних послуг, найбільше у сфері земельних відносин та будівництві.

Також заступник голови Івано-Франківської ОДА Любомир Слободян зазначив: "Це первинний документ, який визначає наміри щодо створення мережі ЦНАПів по цілій області".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: