fbpx

На Прикарпатті створюють групи, які слідкуватимуть за виплатами мінімальної заробітної плати

Суспільство 12:00, 24.01, 2017

23 січня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулося засідання обласної робочої групи з питань дотримання законодавства щодо виплати мінімальної зарплати у сумі 3200 гривень.

Нарада відбулася за участю заступника директора департаменту – начальника управління праці департаменту соціальної політики ОДА Ярослави Ульванської, керівників та представників профільних департаментів ОДА, територіальних органів ДФС в області, головного управління Пенсійного фонду України в області, обласного центру зайнятості та представників громадськості, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк ознайомив присутніх із положенням про  цю робочу групу та зауважив, що основне її завдання – це контроль за дотриманням законодавства України із виплати мінімальної зарплати працівникам у сумі 3200 гривень бюджетними установами, приватними підприємцями та підприємствами області. Також підкреслив, що засідання цієї робочої групи повинні відбуватися щонайменше кожного місяця.

"Наше завдання – забезпечити щотижневий моніторинг показників щодо виплати заробітної плати державними та недержавними установами області. В першу чергу ми повинні отримати інформацію про дотримання законодавства України із виплати мінімальної зарплати у сумі 3200 гривень у бюджетних установах. Також важливим є дотримання цього законодавства підприємствами недержавної сфери та суб’єктами підприємницької діяльності",  наголосив Ігор Пасічняк.

Важливо зазначити, що під час наради обговорювалися проблемні питання, які виникають у зв’язку із підвищенням мінімальної заробітної плати. Було дано доручення членам робочої групи опрацювати показники із виплати заробітної плати за січень цього року та розглянути їх на наступному засіданні 15 лютого.

У райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міст обласного значення будуть також створені районні та місцеві робочі групи з питань дотримання законодавства щодо виплати мінімальної зарплати у сумі 3200 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: