fbpx

За півтори сотні вбитих електровудкою форелей браконьєр заплатить майже 60 тисяч гривень

Суспільство 21:23, 11.08, 2016

Рожнятівський районний суд зобов'язав браконьєра, який електрострумом вбив 149 рибин форелі, сплатити штраф та конфіскував саморобну електровудку.

Браконьєра спіймали 23 липня: за допомогою саморобної електровудки він виловив 149 рибин форелі у річці Чечва поблизу села Липовиці Рожнятівського району. Горе-рибалка заподіяв шкоди навколишньому середовищу на суму 50 660 гривень.

Під час досудового розслідування обвинувачений уклав угоду з начальником Рожнятівського відділу Калуської місцевої прокуратури про визнання винуватості.

Так, браконьєр визнав обвинувачення та цивільний позов, заявлений прокурором в інтересах держави на суму 50 660 гривень. Крім того, він зобов’язався сплатити штраф у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 гривень.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим. Зобов’язав підсудного сплатити штраф у розмірі 6800 гривень. Заподіяну шкоду у розмірі 50 660 гривень суд стягнув на користь Липовицької сільської ради.

Речові докази  149 штук рибин форелі, саморобний електроловильний пристрій та пару резинових чобіт 44 розміру – суд конфіскував "в дохід держави".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: