fbpx

Прикарпатця, який у нападі епілепсії вбив жінку, визнали неосудним

Суспільство 17:35, 22.06, 2017

Днями Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо умисного вбивства та застосував до обвинуваченого госпіталізацію до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

Трагедія сталася 13 серпня 2015 року. Того дня обвинувачений у стані алкогольного сп’яніння під час сварки зі своєю знайомою у себе вдома схопив її за волосся та вдарив головою до бетонної доріжки не менше двох разів. Жінка померла на місці.

Суд двічі призначав стаціонарну судово-психіатричну експертизу. Висновок експертів: в обвинуваченого "органічний розлад особистості та поведінки внаслідок епілепсії". Через це чоловік не був здатний повною мірою усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, проте оскільки обвинувачений вчинив вказані дії перебуваючи в стані неосудності і на цей час продовжує перебувати в такому стані, то у відповідності до положень ст. 19 КК України він не підлягає притягненню до кримінальної відповідальності і до нього згідно зі ст. 93 КК України Суд застосував примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

До вступу ухвали в законну силу обвинуваченій особі залишено запобіжний захід у вигляді тримання у психіатричному закладі в умовах, що виключають небезпечну поведінку останнього.  

На ухвалу суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: