fbpx
  • Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті у природоохоронній сфері розслідують 159 кримінальних проваджень

На Прикарпатті у природоохоронній сфері розслідують 159 кримінальних проваджень

08:10, 18.06, 2016

У прокуратурі Івано-Франківської області відбулася нарада щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території області.

Участь у нараді взяли голова ОДА Олег Гончарук, голова обласної ради Олександр Сич, прокурор області Владислав Братюк, керівники правоохоронних органів області, громадські активісти.

Учасники наради обговорили стан протидії скоєння злочинів у сфері охорони довкілля, зокрема лісовому господарстві та земельних відносинах. Та ознайомилися із результатами роботи працівників прокуратури Прикарпаття, керівництва лісового господарства та Державної екологічної інспекції в області.

Зазначалося, що за 5 місяців цього року на території області було скоєно 82 правопорушення в природоохоронній сфері. Територіальними органами поліції здійснюється досудове розслідування у 159 кримінальних провадженнях. Зокрема, у сфері охорони лісових ресурсів ведеться 83 провадження, у галузі охорони надр – 12, а у сфері охорони земель – 64.

Разом з тим, доопрацювання необхідне у роботі оперативних підрозділів Національної поліції та Служби безпеки України в області, повідомляє прес-служба ОДА. 

Окрім того, до кримінальної відповідальності притягнуто 116 працівників лісового господарства, троє – звільнені з роботи. Також додамо, що з початку поточного року три кримінальні провадження щодо порушення у сфері охорони лісових ресурсів стосувалися посадових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: