fbpx

На Прикарпатті відбувся фестиваль "Татарівська ватра". ФОТО

Економіка 16:21, 11.06, 2017

Вчора, 10 червня, на Прикарпатті відбувся II регіональний фольклорно-етнографічний фестиваль "Татарівська ватра".

На свято приїхали гості як із сусідніх районів, так і з цілої України, пише "Галицький кореспондент".

Сільський голова Татарова Олег Дзем'юк підкреслив у розмові з "Галицьким кореспондентом", що “Татарівська ватра” – найперше збереження та популяризація традицій та автентики гуцульського регіону. Крім того, Татарів позиціонує себе як курортне містечко, тому такі свята є своєрідною промоцією краю.

"Хочемо, аби до нас приїжджало на відпочинок багато туристів, зупинялося чимало мандрівників. Ми запрошуємо відомих виконавців, оскільки усвідомлюємо, що зірка зацікавить більше глядачів, туристів, відповідно фестиваль буде на вищому рівні. Але основою свята все-таки залишаються місцеві колективи. Цього року у дійстві взяли участь до 30 етнографічних колективів", – розповів сільський голова.

Цьогоріч до Татарова приїхав фольклорний колектив зі Старого Лисця. Крім того, між двома селами підписано угоду про співпрацю. Олег Дзем'юк переконаний, що Татарову є що переймати у партнерів та голови села Анатолія Лущака, особливо у комунальній сфері.

А тим часом "Татарівська ватра" все більше "запалювалася". Під коломийки, гуцулки продавали свої вироби майстри кулінарії, виноробства, вівчарства та гончарства. Для малечі проводили майстер-класи. Всі охочі могли скуштувати сонячний банош, бриндзу, вурд, страви з м’яса та закарпатське вино.

Свято проводилося за сприяння Татарівської сільської ради та Татарівської спілки підприємців.

Крім фольклорних колективів Франківщини, глядачів запалювали "Дикі гуцули", Ярослав Рибак, Петро Сказків з Ворохти та відомий гурт "Петрос".

"Татарівську ватру" ввечері зарядив латиноамериканською енергетикою Амадор Лопес та гурт "Rumberos".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: