fbpx

На Прикарпатті відбувся Єдиний всеукраїнський стрілецький день. ФОТО

Суспільство 16:10, 02.06, 2017

Сьогодні на полігоні військової частини 3072 у с. Старий Лисець Тисменицького району провели Єдиний всеукраїнський стрілецький день з особовим складом організаційного ядра підрозділів територіальної оборони, що формуються військовими комісаріатами області.

Перед початком занять до присутніх звернувся голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, який привітав їх та подякував прикарпатцям за виявлений патріотизм, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"На сьогоднішній день перед нами стоїть чітке завдання щодо організації заходів формування загонів територіальної оборони, які є ядром обороноздатності. Саме тоді, коли держава опинилася у складних умовах, у нас постала потреба формувати боєздатність таких загонів на місцях. Гадаю, сьогоднішній день стане для багатьох мешканців Прикарпаття прикладом того, як треба любити, шанувати та відстоювати свою країну. Тож бажаю усім нам міцного здоров’я, мирного неба над головою та спокою у ваших сім’ях", – зазначив у вступному слові очільник області.

Своєю чергою військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Володимир Ярмошук розповів про локації, на яких відбувлися заходи. Так, початок навчання передбачає інструктаж особового складу щодо заходів безпеки, наступна локація – це виконання вправ з АК-74 та військово-медична підготовка: зупинка кровотечі. Також прикарпатців навчатимуть метанню ручних гранат, проводитимуть заняття з тактичної, інженерної, топогеодезичної, спеціальної підготовки, захисту від зброї масового ураження та тактичної медицини.

Варто зазначити, що участь у навчанні беруть 230 осіб, які представляють місто Івано-Франківськ, а також Тисменицький, Калуський, Долинський та Рожнятівський райони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: