fbpx

На Прикарпатті відсторонили від посади чиновницю, яка сприяла роздачі землі на території Карпатського НПП

Суспільство 18:29, 24.01, 2017

За клопотанням прокуратури відсторонено від посади директора держпідприємства, через зловживання якої роздано землі Карпатського НПП вартістю понад 6 млн грн.

У вівторок, 24 січня 2017 року, за клопотанням прокуратури Івано-Франківської області відсторонено від займаної посади директора державного підприємства, яку підозрюють у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Як писав КУРС, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо директора державного підприємства.

В ході розслідування  установлено, що вказана посадова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, у березні 2010 року видала та підписала державні акти на право власності на 12 земельних ділянок загальною площею 3,67 га, які перебували в постійному користуванні Карпатського національного природного парку. Таким чином, державним інтересам завдано збитки на 6 млн 85 тис грн.

Також у листопаді 2013 року вона уклала та підписала фіктивний договір із приватним підприємцем, відповідно до якого державним підприємством перераховано 60 тис. грн за неіснуючий товар. Відтак, щоб приховати свої злочинні дії,  видала неправдиві документи щодо отримання та використання цих матеріалів і списала їх.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч.ч.1,2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: