fbpx

На Прикарпатті вперше промаркували територію заказника "Ріка Лімниця". ФОТО

Суспільство 14:28, 13.03, 2017

На Прикарпатті вперше в Україні встановлено межі ландшафтного заказника місцевого значення "Ріка Лімниця з водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 м" в межах Галицького району та внесено відомості про них до Державного земельного кадастру.

Про це повідомляється на сайті “Прикарпатського земельного центру”.

Проект реалізовано землевпорядною компанією Прикарпатський земельний центр на замовлення Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації за підтримки головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області та Галицької районної державної адміністрації.

Метою цього проекту було встановлення меж ландшафтного заказника із закріпленням їх межовими знаками, що дозволило б ефективно здійнювати контроль за дотриманням екологічного законодавства та обмежити будь-яку незаконну діяльність на території заказника.

У складі проекту проводились топографічна зйомка місцевості та встановлено межові охоронні знаки державного зразка.

Довідково:

Ландшафтний заказник місцевого значення “Ріка Лімниця з водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 м” було створено  рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської обласної ради народних депутатів №13 в 1979 році.

В Галицькому районі заказник знаходиться на території Блюдниківської, Бринської, Комарівської, Мединської, Крилоської та Залуквянської сільських рад.

Щодо самої ріки Лімниці, то ріка є правою притокою Дністра (басейн Чорного моря), впадає в нього біля села Шевченкове Галицького району.

Це гірська річка, яка має сприятливі умови для життя, нересту і розвитку цінних промислових видів риб – рибця, морени, гірської форелі, а також примноження цінних хутрових звірів та водоплавних птахів.

Відповідно до вимог Закону України “Про природно-заповідний фонд України” на території заказника обмежується або забороняється мисливство та діяльність, що суперечить цілям і завданням, передбаченим положенням про заказник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: