fbpx

На Прикарпатті впроваджують Національний механізм протидії торгівлі людьми

Суспільство 16:36, 21.01, 2015

В Івано-Франківській області продовжується активна робота з впровадження Національного механізму протидії торгівлі людьми. Івано-Франківський Карітас провів дводенний тренінг "Механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми" для 17 спеціалістів обласного, районних та міських центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Працівники ЦССДМ безпосередньо відповідають за здійснення оцінки потреб потерпілих від торгівлі людьми та реабілітацію постраждалих осіб, тому так необхідно, щоб вони підвищували свій професійний рівень знань з питань протидії торгівлі людьми та допомоги постраждалим.

Захід продовжив низку навчань на Прикарпатті, покликаних налагодити ефективну взаємодію працівників держустанов та громадських організацій у наданні комплексної допомоги і захисту особам, які постраждали від торгівлі людьми, а також здійснення превентивних заходів щодо попередження работоргівлі. 

Мета тренінгу – напрацювати алгоритм взаємодії, а також конкретні практичні дії в наданні допомоги людям, що потрапили в ситуацію торгівлі людьми. Під час тренінгу учасникам роз’яснили нормативно-правові акти щодо цієї проблеми. Особливу увагу акцентували на здійсненні оцінки потреб та складанні плану реабілітації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм відповідної необхідної допомоги. 

У заході взяла участь Ольга Стрельцова – спеціаліст з питань політики та програм протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, яка зазначила, що проект складається з 4 компонентів. Перший компонент – створення механізму координації всіх державних структур, органів внутрішніх справ, неурядових організацій в реалізації Закону "Про протидію торгівлі людьми" та відповідних Постанов Кабміну. Наступний компонент – це навчання, тренінги для держслужбовців, які потім зможуть самостійно передавати отримані знання в питанні виявлення, ідентифікації, реабілітації і створенні відповідних умов реалізації прав постраждалих від торгівлі людьми. Особливу місію тут мають працівники центрів соціальних служб, які безпосередньо допомагають постраждалим успішно реінтегруватися у суспільство. 

Захід відбувся за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Швейцарської Конфедерації, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні в рамках проекту "Впровадження механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області", який реалізує БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" у партнерстві з департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: