fbpx

На Прикарпатті вшанували пам'ять Романа Шухевича

Суспільство 11:57, 03.07, 2017

На Прикарпатті відзначили 110-річний ювілей генерал-хорунжого головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

З цієї нагоди 1 липня у селі Тишківці Городенківського району вшановували пам'ять легендарного командира та видатного діяча українського національно-визвольного руху.

Урочистості відбулися за участі представників влади, народних депутатів, депутатів обласної ради, ветеранів ОУН-УПА, воїнів АТО, духовенства.

Біля пам’ятника Романові Шухевичу священики відслужили поминальну панахиду. По її завершенню присутні взяли участь у пам’ятному віче "Лицар духу Нації" та покладанні гірлянди слави до пам’ятника герою.

"Цими днями ми відзначаємо кілька знаменних дат національної історії української державності: 110 років з нагоди дня народження генерала Романа Шухевича та 76-у річницю з дня, коли у Львові українські націоналісти проголосили Акт відновлення української держави, – наголосив, звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Олег Гончарук. – Невід’ємною частиною перетворень, які відбуваються в українському суспільстві, є об’єктивне вивчення та переосмислення минулого. Ми повинні знати якнайбільше правди про таких українців як Роман Шухевич, які творили бойовий дух нашої нації".

Під час віче та в рамках обласної естафети "Воскресне волі дух і наша слава" представники братства ОУН-УПА урочисто передали прапори України та Української Повстанської Армії воїнам АТО і творчій делегації з Івано-Франківщини, яка відбуває на схід України.

Цього ж дня у тематичній концертній програмі за участю аматорських колективів області прозвучали патріотичні та повстанські пісні.

Додамо, що у Тишківцях за участю родини Шухевичів, краєзнавців, істориків та громадськості також відбулося засідання "круглого столу" "Роман Шухевич – головнокомандувач УПА: життя та діяльність", присвячене героїчному шляху ювіляра. Також посадовці, молодь та ветерани УПА відвідали музей Романа Шухевича, де зберігають пам'ять про нього.

КУРС писав, що 30 червня біля гімназії №2 на вулиці Шухевичів в Івано-Франківську заклали і освятили камінь під будівництво пам'ятника члену ОУН та головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: