fbpx

На Прикарпатті вибухнув фінансовий скандал: касир банку знімала гроші з рахунків вкладників

Суспільство 16:03, 27.03, 2015

Злочинниця цинічно обікрала навіть матір загиблого українського бійця

Чужі гроші – собі в кишеню. У прикарпатському селищі Обертин – фінансовий скандал. Касирку місцевого Ощадбанку жителі звинувачують у підробках і махінаціях. Мовляв, підписувалася за них і знімала гроші з рахунків. Обдурила півсела, але досі кримінальної справи немає, пише segodnya.ua.

"Дала їй 2000 доларів і майже тисячу євро під відсотки і вклади", – розповідає місцева жителька Олена Яворська.

"Вона мені все говорила – я переводжу тебе на депозит, у книзі зазначала, а потім гроші зникли", – повідомив житель Обертина Любомир Ковтун.

Касирку місцевого відділення Ощадбанку випадково викрила мати загиблого в Іловайському котлі солдата. На рахунок жінки надійшли 609 тисяч гривень державної компенсації. Але зняти гроші вона не змогла.

"Там подивилися на мій рахунок, а немає грошей, в той же день, коли гроші надійшли, в той же день 60 тисяч зняли, на другий день – 50 тисяч і пішло, і поїхало", – розповідає Мирослава Погорєлова.

Про те, що це – справа рук касира, постраждала здогадалася одразу. Але та подзвонила, зізналася і попросила нікому не розповідати. І пообіцяла повернути гроші. Потім виявилося, що жертвами шахрайки стали сотні людей.

"Вона обібрала пенсіонерів, вона обібрала людей, які мали дитячі гроші по втраті годувальника, за трьох дітей, які є у нашої викладачки, вона взяла і ці гроші зняла", – повідомила мешканка Обертина Оксана Рудченко.

Жінка не тільки знімала гроші з рахунків і депозитів, але і займала у людей чималі суми.

Втім, її ще не затримали. І навіть звинувачень не висунули. Слідчим поки відомо тільки про махінації з вкладами і депозитами. Жодної заяви від постраждалих немає.

"Вказаній особі було відомо, хто саме є вкладником депозитів і поточних рахунків, і робила від їх імені заяви, які власноруч підписувала, тобто підробляла їх і на цій підставі вже вимагала кошти з того відділення банку, де працювала", – говорить слідчий відділу прокуратури Івано-Франківської області Тарас Безбородько.

Як тільки завершиться розслідування, керівництво Прикарпатського філії Ощадбанку пообіцяло виплатити постраждалим всі суми. А ось сама касир може провести за ґратами від 7 до 12 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: