fbpx

На Прикарпатті вимагають зняти з продажу спінери. ВІДЕО

Стиль життя 17:30, 12.07, 2017

Простий, на перший погляд, механізм, не має нічого спільного з електронікою. Але фахівці переконані, спінери небезпечні для дітей.

Поки, щоправда, йдеться лише про одну модель. Їх тепер вилучатимуть з продажу, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Фіджер-спінер – такий собі сучасний аналог розкрученої дзиґи. Нічого надзвичайного на перший погляд і на дотик теж. Півроку тому журнал "Форбс" назвав спінер "обов’язковою офісною іграшкою". Начебто допомагає працівникам від стресу. Все ж краще, аніж цигарка чи інші шкідливі звички. А уже навесні цього року світ наче зійшов з розуму.

Спінери розкручують у руках сотні тисяч дітей. Але очікувати якогось ефекту – все одно що змарнувати час, переконані психологи.

Із металу, пластику і навіть дерева. Спінери розкрутилися на світовому ринку з півоберта. Нині вони на будь-який смак і гаманець – від сотні гривень до сотні доларів. Більшість екземплярів чи то з інтернету, чи з магазину – китайського виробництва. І фахівці вас шокують: вони небезпечні для здоров’я.

У лабораторії Івано-Франківської стандартметрології нині розбирають черговий спінер. Батьки поскаржились на цю іграшку в Держпромспоживслужбу. Забавка начебто травмувала їхніх дітей.

Три дні досліджень – і ось висновок фахівців: спінери цього зразка – небезпечні.

Результат досліджень передали в Держпромспоживслужбу. Реакція не забарилась – спінери вилучатимуть з продажу. Найперше конфісковуватимуть із крамниць. Але продавці не на камеру лише посміхаються. Кажуть: відповідні служби забарились, попит на ці іграшки уже спадає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: