fbpx

На Прикарпатті вирощуватимуть садову чорницю

Суспільство 16:14, 21.12, 2015

Представники Івано-Франківської області та Марамуреського повіту Румунії погодили умови довготривалого співробітництва у сільськогосподарській та деревообробній галузях, а також організацію роботи легкої індустрії.

Днями у рамках робочого візиту до Румунії перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб зустрівся з префектом Марамуреського повіту Антоном Рохіаном.

Під час дискусії посадовці обговорили питання налагодження двосторонньої співпраці між двома регіонами сусідніх держав.

На переконання Сергія Басараба, досвід румунських партнерів стане запорукою розвитку багатьох галузей промисловості на Івано-Франківщині.

"Розвиток взаємовідносин із румунськими колегами стане важливим чинником у стимулюванні економічного зростання Прикарпатського регіону, – підкреслив Сергій Басараб. – Запозичення досвіду європейських партнерів полегшить умови реалізації продукції на ринках ЄС та сприятиме залученню іноземних інвестицій. У рамках двосторонньої співпраці між Івано-Франківською областю та Марамуреським повітом Румунії вдалося досягти домовленостей щодо реалізації на території Тлумацького району проекту з вирощування садової чорниці, яка користується неабияким попитом серед європейських споживачів. Разом з тим обговорено питання щодо зміцнення співпраці у деревообробній галузі, зокрем, використання новітніх технологій у виробництві меблів".

Зазначимо, що 4 січня наступного року заплановано підписання меморандуму про співрацю між Івано-Франківщиною та Марамуреським повітом щодо перспективи вирощування на теренах області садової чорниці.

Окрім того, під час візиту до Румунії була нагода ознайомитися із тенденціями розвитку легкої промисловості та окреслити шляхи її розвитку на Прикарпатті, а саме, налагодити виробництво взуттєвої продукції, яка виготовлятиметься за румунськими технологіями. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: