fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Прикарпатті визначили номінантів обласної премії в галузі мистецтва та архітектури імені Ярослава Лукавецького

На Прикарпатті визначили номінантів обласної премії в галузі мистецтва та архітектури імені Ярослава Лукавецького

Культура 10:26, 22.03, 2017

В Івано-Франківській ОДА відбулося засідання комісії із присудження обласної премії в галузі мистецтва та архітектури імені Ярослава Лукавецького.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА. 
За результатами голосування, до третього туру в галузі архітектури і дизайну в номінації "Дизайн" допущена Оксана Бейлах, пропонована Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за популяризацію народних традицій в сучасному одязі. На номінацію "Архітектура" кандидатів не висувалося.
Щодо галузі образотворчого та народного мистецтва, то претенденти змагатимуться у двох номінаціях. Зокрема, за першість у номінації "Образотворче мистецтво" боротимуться Петро Грицюк, пропонований Музеєм мистецтв Прикарпаття за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю, та Олег Заставний, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за значний внесок у розвиток образотворчого мистецтва.

Поміряються силами у номінації "Народне мистецтво" кандидати на здобуття премії імені Ярослава Лукавецького Михайло Мурафа, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки архітекторів України за створення декоративних скульптур та панно в інтер’єрах громадських споруд, та Дарія Приймак, пропонована Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського за збереження та відновлення технології виготовлення народного килима.

Підсумкове обговорення творів і робіт відбудеться 28 березня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: