fbpx

На Прикарпатті визначили претендентів на премію імені Василя Стефаника у галузі літератури

Суспільство 17:30, 12.04, 2017

В Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбувся перший тур засідання комісії з призначення премії імені Василя Стефаника у галузі літератури

На розгляд комісії свої книги представили 14 прикарпатських авторів у чотирьох номінаціях. Шляхом відкритого голосування до другого туру конкурсу допущено 11 творчих робіт десятьох авторів, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
На премію імені В. Стефаника у номінації "Поезія" претендуватимуть Мирослав Попадюк із роботою "Зоряна паморозь" та Леся Шмигельська з двома книгами "ПроСвіт" та "Осанна осені". 
У номінації "Документалістика і науково-критична література" до другого туру пройшла спільна наукова робота Лесі Романюк та Мирона Черепанина "Музичне і театральне життя Станиславова (друга половина ХІХ – перша половина ХХ ст.)" та доробок  Мирослава Габорака "Назви гір і полонин Івано-Франківщини (Етимологічний словник-довідник) (українознавство)".
У номінації "Проза" на здобуття премії претендуватимуть відразу четверо авторів: Дмитро Захарук з книгами "Осінні проліски" та "75. Вибране до ювілею", Роман Дронюк  "Падиволос", Олег Павлів  "Страчене кохання" та Даніела Андруш  "Синглет Хігса".
У номінації "Твори або роботи, що популяризують творчість Василя Стефаника і написані письменниками, котрі проживають за межами області" за перемогу боротиметься Ярема Гоян – книжка "Воскресіння Сонця".
Книжку Вікторії Плахти, Наталії Димніч "Незламний воїн Христовий: літературно-документальне видання" рекомендовано на висунення обласної премії імені Патріарха Володимира Романюката імені Митрополита Андрея Шептицького, оскільки, на переконання членів комісії, це більше твір духовної літератури, аніж художньої.
Зазначимо, що друге засідання комісії з призначення премії імені Василя Стефаника в галузі літератури заплановано провести 25 квітня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: