fbpx

На Прикарпатті з початку року відкрили нову справу 5 тисяч підприємців, припинили діяльність – майже сім

Суспільство 21:15, 14.09, 2017

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, з початку року на Прикарпатті власну справу започаткували 5023 нових підприємці.

З них 3978 фізичних осіб – підприємців обрали спрощену систему оподаткування, 1034 – загальну систему оподаткування та 11 – провадять незалежну професійну діяльність.

При цьому з початку 2017 року 6,7 тис. суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб подали заяви про зупинення своєї діяльності, з них – 2,7 тис. підприємців, які протягом останніх років не здійснювали підприємницької діяльності, подавали порожню декларацію раз на рік та не сплачували жодних податків.

Загалом, станом на 1 вересня на обліку в органах ДФС Івано-Франківщини знаходиться 43,4 тис. підприємців.

Як свідчить аналітика, за рахунок збільшення кількості підприємців, які дійсно проводять діяльність, зокрема підприємців-спрощенців, надходження єдиного податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшились на 90 млн гривень та склали 237,9 мільйонів гривень.

Як писав КУРС, на початку року фізособи-підприємці почали масово закриватися через зміни до законодавства щодо роботи ФОПів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: