fbpx

На Прикарпатті за добу вогонь забрав життя трьох людей

Суспільство 09:41, 11.01, 2017

Загалом, за минулу добу в Івано-Франківській області зареєстровано вісім пожеж.

Про це пише КУРС із посиланням на Управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Так, 10 січня о 08:55 в селі Спас Горішній Коломийського району виникла пожежа в одному із житлових будинків. До місця виклику негайно виїхали рятувальники місцевої пожежної команди села Спас та Державної пожежно-рятувальної частини №7 м. Коломия. Вогнеборці, які прибули за викликом, локалізували пожежу о 09:10, а о 09:30 – ліквідували. На місці пожежі виявлено тіло загиблого господаря 1944 р. н. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем з боку власника. До ліквідації пожежі були залучені 12 рятувальників та 2 одинці техніки.

Цього ж дня о 09:48 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу літньої кухні в місті Калуш. Калуські рятувальники одразу ж виїхали до місця виклику та приступили до ліквідації пожежі. О 10:07 пожежу було локалізовано, а о 10:16 – ліквідовано. На місці пожежі виявлено тіло загиблого власника 1947 р. н. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем з боку загиблого господаря. До ліквідації пожежі пожежі були залучені 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

О 21:32 за сигналом "Тривога" мчали до місця пожежі рятувальники Івано-Франківська. Цього разу загорання виникло в квартирі одного із житлових будинків. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено житлову кімнату.  На місці пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка (особа встановлюється). Причину виникнення пожежі з’ясовують фахівці. О 21:47 пожежу локалізовано, а о 22:09 – ліквідовано. До гасіння пожежі залучено 11 рятувальників та 3 одиниці техніки.

Окрім цього, в селі Підсухи Рожнятівського району виникла пожежа житлового будинку. Вогнем  пошкоджено стіну.  Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.  

В селі Надіїв Долинського району виникла пожежа господарської будівлі. Вогнем знищено покрівлю. Причина виникнення пожежі встановлюється. 

В селі Мишин Коломийського району виникнення пожежа житлового будинку. Вогнем пошкоджено перекриття житлового будинку. Попередня причина виникнення пожежі – необережність при курінні.

В селі Підлужжя Тисменицького району виникла пожежа житлового будинку. Вогнем пошкоджено стіну житлового будинку. Попередня причина виникнення пожежі – необережність при курінні.

Всього з початку року на Івано-Франківщині виникли 76 пожеж.

Управління ДСНС в області звертається з проханням до громадян бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих вас людей. Пам’ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті – від цього один крок до біди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: