fbpx

На Прикарпатті за два хабарі судитимуть високопосадовця прокуратури

Суспільство 19:33, 18.05, 2016

Генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Івано-Франківської області в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з її вимаганням.

Встановлено, що тепер вже колишній прокурор, який обіймав керівну посаду, використовуючи свої владні повноваження всупереч інтересам служби, вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за невнесення місцевою прокуратурою Івано-Франківської області апеляційної скарги на вирок районного суду з вимогою призначення громадянину більш тяжкого покарання, пише КУРС з посиланням на прес-службу ГПУ.

Також горе-правоохоронець, використовуючи свої владні повноваження всупереч інтересам служби, вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за зменшення позовних вимог у заяві прокурора, поданій в інтересах держави до громадянина, що потягло б за собою закриття провадження у цивільній справі.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та 18.05.2016 обвинувальний акт у провадженні направлено до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області для розгляду по суті.

Колишньому правоохоронцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: