fbpx

На Прикарпатті затримали дві вантажівки з львівським сміттям – поліція встановлює блокпост. ВІДЕО

Суспільство 17:33, 28.09, 2017

Минулої ночі затримано дві вантажівки з державною реєстрацією Закарпатської області, які прямували з Львівської області. Одну вантажівку зупинено у м. Долина, другу по дорозі до полігону між селами Рахиня та Слобода Долинська.

Про це інформує Долинська райдержадміністрація.

За словами начальника Долинського відділення поліції Василя Хомина, водії стверджують, що у  везли сміття з Львівської області. При затриманні було виявлено, що вантаж без відповідних супровідних документів. За фактом порушення відкрито кримінальне провадження за статтею 239 КК України (Забруднення або псування земель).

Огляд вантажу буде здійснено після ухвали суду, на що очікують вже сьогодні.

Цьому випадку передують вже два факти завезення сміття зі Львова у села Новоселиця та Тяпче, за якими відкриті кримінальні провадження.

Василь Хомин зазначив, що буде встановлено пост на межі Івано-Франківської та Львівської областей для недопущення несанкціонованого завезення сміття на територію Долинського району.

Відео: Авто майдан Долина

Раніше КУРС писав, що у селі Липовиця Рожнятівського району місцеві мешканці знайшли несанкціоноване сміття.

Кілька випадків скидання львівського сміття на Прикарпатті трапилося навесні і влітку цього року.

Так, у селі Микитинці Івано-Франківської міськради скинули близько 120 тонн львівського сміття. До цього невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття. В ніч з 23 на 24 червня у селі Тарасівка Тлумацької ОТГ з’явилося п'ять величезних куп сміття. Серед сміття люди знайшли багато чеків з львівських магазинів.

В ніч на 30 червня щонайменше дві вантажівки зі сміттям зі Львова розвантажилися на околиці Галича. При поверхневому огляді виявили квитанції про оплату за компослуги, на яких були зазначені львівські адреси. 

Після таких випадків на в’їзді в Івано-Франківську область поліція пообіцяла цілодобові заслони та перевірятиме великовагові автомобілі. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: