fbpx

На Прикарпатті затримали фальшивомонетників з Білорусі

Суспільство 12:47, 19.12, 2016

17 грудня до поліції надійшло повідомлення від касира пункту обміну валют у Коломиї про те, що невідомий чоловік намагався збути дві купюри номіналом по 500 Євро з ознаками підробки.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, які провели першочергові оперативно-пошукові заходи і одержали обґрунтовані докази причетності до незаконних дій двох чоловіків (34 і 35- річного), громадян Білорусії, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Усвідомлюючи протиправний та суспільно небезпечний характер своїх дій, з метою випуску в офіційний обіг підробленої іноземної валюти, перебуваючи у приміщенні обмінного пункту валют, що у Коломї, вони намагалися обміняти на гривні дві купюри номіналом 500 Євро.

Коли в касира виникли сумніви у тому, що купюри справжні, один із чоловіків розірвав сім кюпур банкнотами по 500 євро, а також ті, які повернула касир, після чого розірвані купюри викинув у смітник.

В ході проведеного огляду місця події, який проводився в приміщенні пункту обміну, було виявлено та вилучено розірвані купюри.

За фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 – зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту підробленої іноземної валюти, вчиненої за попередньою змовою групи осіб Кримінального кодексу України, розпочато досудове розслідування.

Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України та оголошено підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Крім того, вказані особи обґрунтовно підозрюються у вчиненні інших аналогічних злочинів на території Івано-Франківщини. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: