fbpx

На Прикарпатті завершились літні патріотичні молодіжні програми

Суспільство 15:18, 21.08, 2015

Сьогодні в облдержадміністрації підбили підсумки проведення національно-патріотичної молодіжної військової гри "Карпатський легіон" та ХХІІ обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми"Чорний Ліс".

За словами начальника управління молоді спорту ОДА Ростислава Микитюка, цього літа в області вдалося провести ряд патріотичних заходів, основна мета котрих спрямована на виховання в молодого покоління нових ціннісних орієнтирів, популяризації здорового способу життя тощо. Він підкреслив, що кожного року обласна влада намагається втілювати програми на основі нових концепцій. «Ми вже 22 раз проводимо молодіжну патріотичну науково-пізнавальну програму «Чорний Ліс». Щоразу ми намагаємося її вдосконалювати, втілюючи нові підходи, – наголосив начальник управління молоді спорту. – Також слід відзначити, що в цьому році на належному рівні нам вдалося провести нову національно-патріотичну програму «Карпатський легіон». Також  спільно з департаментом освіти і науки облдержадміністрації для дітей намагаємося впроваджувати програму «Джура»».

Інструктор зі спорту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Сергій Демчук говорить, що «Карпатський легіон» – єдина в Україні профільна військова програма для учнівської молоді віком від 8 до 18 років, яка спрямована на пошук майбутніх кадрів для силових структур, строкової служби та за контрактом. Проходячи вишкіл у таких таборах, молодь має змогу випробувати себе у різних екстремальних ситуаціях. « Учасники програми пройшли курс виживання у складних умовах. Вони мали змогу навчитися надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, ознайомитися з діяльністю силових структур та Збройних Сил України, – наголосив Сергій Демчук. – У межах 10-14 днів діти проходили вишкіл, здаючи складні нормативи, які відрізняються  від шкільної програми з фізичного виховання.

Також Сергій Демчук додав, що наразі розробляється ще одна програма такої ж тематики для молоді віком від 18 до 25 років.

За словами начальника  відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області майора міліції Алли Лемчак, обласне управління міліції цьогоріч долучилося до програми «Чорний ліс» вперше. «Ми презентували роботу наших служб, зокрема, роти спеціального призначення, кінологів та вибухотехніків, – підкреслила Алла Лемчак. – Наші фахівці продемонстрували дітям пакети вибухових пристроїв, розповіли як вони працюють та як потрібно діяти у разі виявлення підозрілих предметів. Працівники підрозділу спеціального призначення продемонстрували дітям прийоми рукопашного бою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: