fbpx

На Прикарпатті жінка перерахувала шахраям п'ять тисяч гривень, щоб "допомогти" сину

Суспільство 17:55, 13.06, 2016

На вихідних в місцеве відділення поліції звернулася мешканка м. Бурштина, яка розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий і повідомив про вчинення її сином кримінального правопорушення. Щоб залагодити провину сина, який нібито знаходиться у поліції, жінці потрібно було на банківський рахунок перерахувати 5000 грн.

Схвильована жінка, не з’ясувавши, де знаходиться її син, після тривожного повідомлення пішла до найближчого банкомату та перерахувала вказану суму грошей. Лише згодом потерпіла почала цікавитися, що ж насправді трапилося із сином, та зателефонувала у поліцію, передає Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

Після розмови з поліцейським жінка дізналася, що її ошукали шахраї. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники поліції вживають усіх необхідних заходів, аби знайти зловмисників.

У той же час поліцейські звертаються до громадян: якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними чи працівниками правоохоронних органів, та просять або вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Спочатку зателефонуйте родичам або в поліцію. Як показує практика, з близькими все гаразд, а телефонували шахраї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: