fbpx

На Прикарпатті жінка за "визволення" сина віддала шахраям 1,5 тисячі гривень, 50 євро та дві золоті обручки

Суспільство 19:48, 24.06, 2016

​До 77-річної жінки зателефонував невідомий та розповів про дорожньо-транспортну пригоду, винуватцем якої став її син. Невідомець повідомив, що може допомогти? та попросив "за послуги" значну суму коштів.

Схвильована жінка, не з’ясувавши, де знаходиться її син, після тривожного повідомлення одразу ж погодилась заплатити та винесла зловмисникові 1500 грн, 50 Євро та дві золоті обручки, інформує Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

Лише згодом потерпіла почала цікавитися, що ж насправді трапилося із сином, та зателефонувала у поліцію. Після розмови з поліцейським жінка дізналася, що її ошукали шахраї.

Слідче відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення підозрюваних у шахрайських дiях.

Поліція закликає громадян не довіряти подібним дзвінкам та не поспішати виконувати умови зловмисників. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, відразу ж звертайтеся до поліції.

Також звераємося до громадян, батьки яких у літньому віці і проживають окремо: поговоріть з ними, наведіть приклади шахрайств, повідомте стареньким, що довіряти сумнівній інформації і віддавати свої заощадження хтозна-кому за вигадані людські історії не можна у жодному разі. Переконайте їх, що хоча ситуція виглядає дуже життєвою, її необхідно перевірити. У всякому разі терміновість та особлива вимогливість і невідкладність має насторожити кожного здоровомислячого громаянина. Пам’ятайте! Такого роду злочинам легше запобігти, аніж розшукати злочинців!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: