fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Прикарпатті журналісти з'ясовували, чому комунальне майно потрапляє у приватні руки та що з ним стається потім. ВІДЕО

На Прикарпатті журналісти з'ясовували, чому комунальне майно потрапляє у приватні руки та що з ним стається потім. ВІДЕО

Суспільство 07:35, 18.05, 2017

Прибуткові державні підприємства, фабрики та заводи, землі та приміщення комунальної власності – на Прикарпатті продається все. І якою буде подальша доля колись прибуткових підприємств, улюблених народом культурних закладів та просто красивих або навіть історичних будівель, чиновникам байдуже. У нових власників розв'язані руки для всього: чи пофарбувати історичні фасади у веселкові барви, чи довести придбаний об'єкт до занепаду і перетворити на пристановище безхатьків та наркоманів.

Розділивши ділянки під МАФи та віддавши підприємцям усі вільні площі комунального майна, прикарпатські чиновники продовжують шукати, на чому б іще заробити. Черговою жертвою стають приміщення, орендовані для діяльності громадських організацій. Так у м. Косів намагалися виселити “Просвіту” та “Союз українок”, а в сусідній Коломиї таки перемістили з перших поверхів ту ж таки “Просвіту” та багато інших ГО. А далі більше. Нещодавно про зазіхання на їхнє приміщення повідомили працівники Коломийської районної бібліотеки, йдеться в сюжеті Народного контролю.

“В нашому місті хочуть економити на культурі, і завжди пріоритетною у цьому плані є бюджетна комісія. Депутати міської ради більше прислухаються до бюджетної комісії, аніж до комісії з питань освіти і культури”, – говорить голова депутатської комісії з питань освіти і культури місцевої ради Геннадій Романюк.

Коломияни здогадуються, у приміщенні бібліотеки замість книг незабаром розквітне комерція. Адже два приіщення, які хочуть забрати у бібліотеки, мають окремий вхід та чималу площу. Тут навіть санвузол облаштували. Тобто щасливий підприємець, придбавши частину бібліотеки з аукціону, зайде на усе готове. Коломийські ж депутати пояснюють, приміщення на перших поверхах хочуть використати виключно в інтересах громади, та перконують, що бібліотеку на вулицю ніхто не виставлятиме.

“Ми будемо обговорювати це питання з районною владою і, якщо воно не буде вирішене, продовжимо договір оренди”, – переконує голова депутатської комісії оренди, приватизації, комунального майна Коломийської міськради Олег Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: