fbpx

На реконструкцію доріг Івано-Франківська митниця спрямувала 55 мільйонів гривень

Суспільство 10:36, 12.06, 2017

Одним з питань, над яким активно працюють митники Прикарпаття, є забезпечення проведення експерименту розвитку доріг у регіоні.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Івано-Франківської митниці ДФС Василь Ватаманюк, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
За його словами, за перші п’ять місяців цього року надходження митних платежів, спрямованих Івано-Франківською митницею до Державного бюджету України, склали майже 862,5 мільйона. Доведені фінансові завдання загалом виконано на 112 відсотків.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року (677 млн 657 тис. грн) сума стягнутих податків і зборів збільшилась на 27 відсотків, або на 184 мільйони 750 тисяч грн.
Це дало можливість спрямувати на реконструкцію доріг у рамках проведення дорожнього експерименту понад 55 млн грн. Найбільше цих коштів акумульовано у лютому – 7,14 млн, березні – 19,5 та травні – 28,4 млн грн.
За словами керівника установи, митники працюють над створенням комфортних умов для ведення бізнесу шляхом оптимізації логістики. Зокрема, з кінця травня цього року, крім підрозділів митного оформлення, які розташовані у м. Івано-Франківську по вул. Польовій та у Коломиї, громадяни отримали також можливість оформляти ввезені авто і у підрозділах, що розташовані в обласному центрі по вул. Юності та у с. Ямниця (на території ПАТ "Івано-Франківськцемент").
"Нагадаю, що легкові авто, які ввозяться жителями Прикарпаття, є основним бюджетоформуючим товаром. Так, за 5 місяців цього року їх було оформлено понад 2300 одиниць зі сплатою 162,5 млн, що становить майже 20 відсотків у загальній сумі стягнутих податків", – сказав Василь Ватаманюк
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: