fbpx

На ріці Чечва затримали браконьєра з електровудкою, який бив форель. ФОТО

Суспільство 07:50, 25.07, 2016

Працівники Рожнятівського відділення поліції спільно з інспекторами Управління Держрибагентства в області на гірських річках провели природоохоронний рейд, метою якого було виявлення та припинення незаконного добування піщано-гравійної суміші, браконьєрства та інших протиправних дій на рибогосподарських водних об'єктах.

Було виявлено факт особливо злісного браконьєрства. Мешканець села Липовиця Рожнятівського району виловлював рибу із використанням електроловильного пристрою – "електровудкою". Браконьєр промишляв на ріці Чечва в урочищі "Метишів".

На момент затримання браконьєр вже встиг набити електрикою 149 штук форелі струмкової. Звісно, після "електровудки" вся риба вже була мертвою. В улові було багато зовсім невеликої риби, повідомляє Івано-Франківськрибоохорона. 

Згідно із затвердженими Кабінетом Міністрів України таксами розмір заподіяної браконьєром шкоди внаслідок такого протиправного вилову риби становить 50 660 грн (з розрахунку 340 грн за рибу, незалежно від її розмірів та ваги).

Варто наголосити, що форель взагалі заборонена для вилову Правилами любительського і спортивного рибальства. 

Беручи до уваги розмір завданих збитків при такому грубому порушенні правил рибальства, 23.07.2016 слідчим відділенням Рожнятівського відділення поліції Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016090220000213 за фактом незаконного зайняття рибним промислом за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Вся риба, засоби та знаряддя протиправного рибальства вилучені у браконьєра до рішення суду.

Зважаючи на те, що рибним запасам краю варварськими діями браконьєра заподіяно істотну шкоду, є всі підстави вважати, що порушник правил рибальства нестиме кримінальну відповідальність. Яку саме  визначить суд. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: