fbpx

Каналізаційні стоки з Рожнятівського водгоспу забруднили річку Чечву

Суспільство 18:17, 24.05, 2017

Причини забруднення річки Дуба, яка впадає в Чечву, розслідує поліція.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради отримало повідомлення, що в річку Дуба, яка тече в річку Чечва, впадає потічок, забруднений невідомою чорною речовиною.

Спеціалісти виїхали на місце, де й зафіксували цей факт.

Вчора, 23 травня, було створено комісію в складі працівників управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, представників КП "Водотеплосервіс", ТОВ "КАРПАТНАФТОХІМ", ДУ "Калуський обласний лабораторний центр МОЗ України", яка зранку також виїхала на місце події. Державна установа "Калуський обласний лабораторний центр МОЗ України" відібрала проби води у потічку та в районі Калуського водозабору.

Після відбору води комісія виїхала на очисні споруди КП "Рожнятівводгосп", де було виявлено витік каналізаційних стоків – через колектор стоки потрапляли у потічок. Про факт забруднення повідомили обласну Державну екологічну інспекцію. Її представники відбірали проби води в місці впадання забрудненого потічка в річку Дуба, а також на виході з очисних споруд, повідомляє обласне управління НС. .

Того ж дня увечері начальник Рожнятівського районного управління ДСНС в області та начальник КП "Рожнятівводгосп" проінспектували очисні споруди, які розташовані в селі Сваричів. В ході обстеження зливу каналізаційних відходів в потічок не виявили, зафіксуали, що резервний та аварійний злив сухі. на цей час проводяться пусконалагоджувальні роботи очисних споруд з метою здачі їх в експлуатацію.

Лабораторні дослідження відібраних проб води тривають.

Для з"ясування обставин забруднення русла річки Дуба було викликано слідчо-оперативну групу Рожнятівського відділу поліції. Поліцейські взялися до розслідування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: