fbpx

На сесії міськради франківські активістки зустріли прокурора плакатом проти сексизму

Політика 14:58, 24.05, 2017

Активістки ГО "Залізний тризуб" Наталія Сербин і Наталія Федоришин прийшли на сесію Івано-Франківської міської ради з плакатом проти сексизму в прокуратурі.

Сьогодні на сесії міської ради звітував прокурор Івано-Франківська Ігор Стефанишин. Учасниці ГО "Залізний тризуб" скористалися нагодою висловити протест проти секситського ставлення до жінок у міській прокуратурі.

Голова "Залізного тризубу" Наталія Сербин особисто зіткнулася з сексистським ставленням працівників прокуратури, коли реєструвала звернення. Тоді вона описала цей досвід у себе на сторінці, і його підтримали й прокоментували чимало франківчанок. 

"Коли я написала пост, то не сподівалася, що стільки жінок були у подібних ситуаціях. Дехто мене зустрічав на вулиці і казав: добре, що ти про це хоча б написала. Це є проблема, що чоловіки в державних установах дозволяють собі таку поведінку. Мені легко, я просто прийшла і принесла скаргу. А є ж жінки, які в підпорядкуванні чоловіків відповідно до посади і не можуть відповісти своєму начальнику різко, бо втратять роботу. Голосно про це не скажуть, бо їх ще й засміють, і більшість мають сім'ї. А це приниження, з яким вони живуть, дехто роками. Хочу, щоб цей прокурор – не знаю, звідки він до нас приїхав  пам'ятав, що у Франківську жінки не тільки прапори прасують, і не перетворював прийоми громадян на брудні залицання. Бо ми, галичанки, цього не дозволимо",  прокоментувала для КУРСу Наталія Сербин

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: