fbpx

На Сході луплять із важкої артилерії, поцілили в житловий будинок

Суспільство 11:41, 10.10, 2016

За минулу добу бойовики 22 рази відкривали вогонь по українських бійцях. Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Там зафіксовано 16 обстрілів.

Про це повідомив прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

"За минулу добу окупанти 16 разів відкривали прицільний вогонь із протитанкових автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Мар'їнки, Гранітного, Павлополя, Широкиного. Терористи також активно застосовують важке озброєння. Відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях українських військовослужбовців у Мар'їнці. Двічі гатили з самохідних артилерійських установок калібром 122 мм у Широкиному.

Під час обстрілу Водяного одна з мін влучила у житловий будинок. Внаслідок цього важкої контузії зазнала мешканка селища. У Мар'їнці та Павлополі активно діяли снайперські групи. Найгарячішою точкою на Маріупольському напрямку залишається Мар'їнка, де за добу зафіксували 8 обстрілів", – розповів Кіндсфатер.

У зв'язку з прямою загрозою життю особового складу українські військовослужбовці двічі давали гідну відсіч ворогу, додав речник сектору "М".

Окрім того, на Донецькому напрямку зафіксували 4 обстріли. Під вогонь потрапили захисники Новгородського. Там бойовики гатили з гранатометів, кулеметів великого калібру, стрілецької зброї. А по укріпленнях ЗСУ в Авдіївці вели вогонь з мінометів 82-го калібру.

На Луганському напрямку противник два рази порушив режим тиші. Поблизу Трьохізбенки опорні пункти сил АТО зазнали обстрілів з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем. Таку ж зброю російсько-окупаційні війська використовували і в районі Новоолександрівки.

Раніше військовий експерт Юрій Бутусов заявив, що російські війська не припиняють підготовку до великої війни. По всьому фронту противник веде будівництво оборонних споруд і підготовку до зими. Ця робота ведеться в набагато більшому обсязі, ніж це роблять українські війська, виділяється помітно більше будівельних матеріалів та інженерної техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: