fbpx

На Шпитальній удосвіта боролися з незаконною торгівлею: обурені підприємці прийшли до мера. ФОТО

Суспільство 11:17, 07.07, 2017

За словами інспекторів, на цій вулиці постійно процвітає стихійна торгівля. Торгують усім – від їжі, городини до отрути від шкідників.

Удосвіта 6 липня працівники Муніципальної інспекції з благоустрою вийшли рейдовою групою на вулицю Шпитальна, аби не допустити початку незаконної торгівлі на вулиці Шпитальній.

Обурені перешкодами бізнесу підприємці, котрі торгують під парканом ринку "П’ятачок", вранці прийшли у мерію, вимагаючи зустрічі з міським головою. До людей вийшов перший заступник мера Микола Вітенко, інформує "Галка".

"Ми нікому не мішаємо, ми підприємці, я не знаю, кому ми мішаємо. Ми платимо податки, ринковий збір, місце біля нас ще є, близько трьох метрів. Мова про промисловий товар біля базару. Дайте нам офіційний дозвіл, і ми будемо платити ще в бюджет міста", –  зазначила одна з підприємців.

"На території ринку місця нема. Люди просять компроміс, альтернативу, аби, може, якийсь один зовнішній вигляд", – додав начальник інспекції з благоустрою Михайло Яцків.

На зустрічі стало відомо, що в лютому затверджена нова схема торгівлі, і в районі ринку дозволені кілька місць для торгівлі окулярами, ці люди платять у міський бюджет. Іншої торгівлі там не передбачено, повідомив керівник управління торгівлі МВК Тарас Слободян.

"Ви розміщуєтеся на міській землі і платите базару. Чому ви так робите? Є пропозиція наступна – управління торгівлі, тимчасово, на час реконструкції площі перед універмагом "Прикарпаття", виробляє дозвіл на розміщення орієнтовно 20 палаток на цій площі. На наступний четвер треба це винести на рішення виконкому. Центр розвитку міста дасть підприємцям в оренду однотипні палатки. Можливо, кілька палаток залишаться біля базару. Щодо всієї іншої торгівлі – квіти, городина – їх не має там бути. Працюємо далі, це доручення голови", – зазначив Микола Вітенко.

Дехто з підприємців не погодився і з такою пропозицією. Мовляв, місця в орендованих палатках не вистачить. Тому вони запропонують свій, єдиний вигляд палаток.

Наступної середи о 13 годині сторони обговорять проект рішення на виконком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: