fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На слуханнях з генплану франківці звернулися до мерії з вимогою вберегти територію біля озера від забудови. ФОТО, ВІДЕО

На слуханнях з генплану франківці звернулися до мерії з вимогою вберегти територію біля озера від забудови. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:11, 30.06, 2015

Громадські слухання щодо генплану для мешканців мікрорайону в межах території колишнього ЖЕО №7 зібрали аншлаг. Учасників передовсім хвилювала забудова біля міського озера.

В Івано-Франківську в мікрорайонах триває обговорення проекту генерального плану міста. 

Мешканці мікрорайону в межах колишнього ЖЕО№7 виявилися найбільш активними – на слухання прийшли до двох сотень франківців. Передовсім громадськість хвилювала перспектива збереження зеленої зони біля міського озера, яка в чинному проекті генплану передбачена під забудову. 

Учасники зборів одностайно підтримали звернення громадських активістів до міської влади з вимогою зберегти рекреаційну територію. Звернення зачитала юрист і активістка "Поступового гурту франківців" Світлана Романко. Також франківці передали головному архітектору міста Володимиру Гайдару півсотні особистих звернень з цією вимогою. Громадськість вимагає зберегти цільове призначення ділянки як зеленої зони загального користування і сподівається, що на сесії міськради, яка затверджуватиме проект генплану, депутати прислухаються до думки мешканців. 

Вже завтра, 1 липня, о 15 годині в актовій залі Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (вул. Сахарова, 34 А) відбудеться презентація та громадське обговорення проекту облаштування паркової зони громадського екопарку поруч із міським озером з боку вулиць Гурика – Ленкавського.

Проект на замовлення громадської організації "Поступовий гурт франківців" безкоштовно розробила кафедра дизайну Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Еко-парк планують облаштувати на ділянці, врятованій від забудови. Він має стати простором для відпочинку всіх мешканців міста та втілити на практиці ідеали Революції гідності, кажуть організатори.

Нагадаємо, біля міського озера ПП "Вамбуд" на замовлення депутата міської ради, колишнього підприємця Ріяфета Гасимова вже зводить так званий фізкультурно-відпочинковий комплекс. Активісти намагаються зупинити забудову судовими позовами. Ділянку площею майже 4 га готується забудувати житловими багатоповерхівками ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд". 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: