fbpx

На суддю, якого перевели в Яремче, чекає понад вісімсот нерозглянутих справ. ВІДЕО

Суспільство 21:31, 23.08, 2017

У Яремчі після 11-місячної перерви запрацював міський суд. Новий і єдиний суддя Андрій Іванов працюватиме на місці колишніх трьох відставних суддів. Він прибув на Прикарпаття з міста Перевальська Луганської області, яке нині окуповане.

"Масив роботи дуже великий. В першу чергу будемо розглядати ті справи, які зачіпають безпосередньо права та свободи громадян. Це аліментні  справи. Уявіть собі, жінки не мали змоги стягнути аліменти протягом року. Служба у справах дітей звернулася з позовом про позбавлення когось батьківських прав – справа не розглянута",  розповідає Андрій Іванов ТРК "Карпати".

Частина справ стосується адміністративних порушень. Притягувані у цих справах найбільше виграли від річної бездіяльності суду – чимало скоювачів ДТП та домашніх дебоширів уникнули відповідальності просто через прострочення термінів покарання.

Службове відрядження судді Андрія Іванова триватиме півроку. Наразі він має розглянути 844 справи. За цей час накопичаться нові позови. Питання браку суддів залишається відкритим.

Нагадаємо, указ "Про призначення і тимчасове переведення суддів", яким тимчасово переведено суддю Перевальського районного суду Луганської області до Яремчі, Президент України підписав 7 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: