fbpx

На телеекрани вийшла документальна стрічка "Укропи Донбасу"

Суспільство 19:35, 11.04, 2015

Сьогодні, 11 квітня, відбулася телепрем’єра документального фільму "Укропи Донбасу".

Кінострічка розповідає про рік життя української родини, яка мешкає у Луганській області. Про усі події та трагедії, які сталися у 2014 році, – війну, окупацію, життєвий вибір, полон і звільнення, пише Культпростір.

Стрічку зняв український режисер, письменник, журналіст, автор і керівник відомого проекту "Служба розшуку дітей" Руслан Горовий.

"Цей фільм – мій перший досвід знімання великого кіно, великого метра, без закадрового тексту. Тобто герої будуть розмовляти самі під час своїх звичайних домашніх справ, розказуватимуть, що з ними трапилось. Для того, щоб зрозуміти, наскільки ці люди характерні чи нехарактерні для Донбасу, я туди поїхав, певний час прожив. Адже треба добре розібратись, скільки там "наших", такими я називаю тих, хто виступає за Україну. Ми маємо розуміти, що Донбас – це таке місце, де поруч живе багато людей з різних світів. Навіть на відбитій у окупантів території. Чим дишуть всі ці люди? Про що думають? Я намагався все це показати через одну родину. А вона настільки неординарна, що це важко пояснити", − розповів автор фільму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: