fbpx

На Верховинщині назріває екологічна катастрофа: районна влада просить 12 мільйонів на новий полігон ТПВ

Суспільство 11:09, 14.09, 2016

У 2017 році закінчується термін експлуатації полігону ТПВ в селі Бережниця Верховинського району. Районна влада терміново шукає гроші на рекультивацію полігону ТПВ.

Полігон ТПВ в селі Бережниця – єдиний на території району. Його експлуатують вже близько двадцяти років, пише КУРС з посиланням на прес-службу Верховинської РДА. Днями оглянути полігон виїхав голова РДА Олег Лютий. 

На сьогодні в районі назріває екологічна катастрофа: термін експлуатації полігону закінчується  у 2017 році. Є гостра потреба в реконструкції та рекультивації полігону.

Відповідно до рішення сесії районної ради від 7 червня цього року, з районного бюджету виділили 41,2 тис. грн на проектні роботи з рекультивації звалища в Бережниці. Роботи виконав Івано-Франківський філіал "НДІпроектреконструкція".

РДА звернулася з клопотанням до облдержадміністрації, обласної ради та управління екології та природних ресурсів ОДА щодо вирішення питання про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 12,2 млн грн на роботи з рекультивації полігону твердих побутових відходів.

 

            

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: