fbpx

На Верховинщині поліцейські знайшли в багажнику легковика рушницю та гранату

Суспільство 20:12, 16.03, 2017

Працівники Верховинського відділення поліції під час перевірки автомобіля 43-річного жителя райцентру вилучили мисливську гладкоствольну рушницю без маркувань, у стволі якої був вкладиш з нарізами, а також один патрон та металевий предмет, схожий на гранату без запалу.

15 березня поліцейські, здійснюючи нагляд за безпекою дорожнього руху в смт. Верховина, помітили порушення ПДР водієм атомобіля Пежо-406, проте чоловік вимогу працівників поліції зупинитися проігнорував, натомість пришвидшив рух та спробував утекти. Після кількакілометрового переслідування правоохоронці таки наздогнали утікача. Виявилося, що він намагався уникнути спілкування з поліцейськими, бо перевозив у машині зброю без належних документів, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Вилучені з автомобіля предмети поліцейські направили до НДЕКЦ для проведення експертизи. Їх походження та мету зберігання з'ясовуватиме слідство – за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі дії передбачено покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: