fbpx

На Верховинщині потічок затопив 11 будівель

Суспільство 09:49, 24.08, 2016

Води потічка Сухий, що в селі Голошина Верховинського району, підтопили (замулили) господарські будівлі місцевих жителів. Тут проживає 440 жителів, відстань до Верховини – 54 км.

Як ідеться у повідомленні Верховинської РДА, через сильні опади відбулось формування активних стічних потоків, що призвело до різкого підйому рівня води в місцевих потічках та річці Чорний Черемош, інформує КУРС із посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.

У результаті на автомобільній дорозі загального користування Гринява – Голошина зруйновано 0,6 км та розмито 0,6 км дорожнього полотна, замулено близько 2 км кюветів. На дорогу місцевого значення при в’їзді до Голошина відбувся зсув трьох селевих потоків довжиною 8, 15 та 30 метрів, загальним об’ємом близько 1400 куб. метрів, який зберігає активність.

В селі Голошина було підтоплено та замулено 11 будівель (3 житлових та 8 господарських), 5 присадибних ділянок. Станом на 10.00 вівторка, 23 серпня, вода самостійно зійшла з підтоплених будівель та увійшла в русло місцевого потічка. Жертв та потерпілих немає, збитки встановлюються.

Проїзд дорогою до населеного пункту можливий технікою підвищеної прохідності. Силами п’ятьох працівників дорожньо-експлуатаційної дільниці та трьох одиниць техніки розчищають дорожнє полотно та відновлюють проїзд до населеного пункту. До місця надзвичайної події виїжджала мобільна оперативна група Верховинської РДА та Верховинського райвідділу УДСНС в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: