fbpx

На Верховинщині пройшов Всеукраїнський навчально-тренувальний збір юних рятувальників

Стиль життя 13:32, 27.01, 2015

Вже втретє Різдвяні свята 2015 року під гаслом безпеки зустріли понад 100 дітей та молоді віком від 9 до 18 років із Запорізької, Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Житомирської, Миколаївської, Рівненської областей у селі Буковець Верховинського району. Тут пройшов п'ятнадцятий щорічний Зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників “Буковець-2015” Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки”.

Всеукраїнський зимовий навчально-тренувальний збір є щорічним заходом Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки” та проводиться з метою формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, підвищення рівня знань, умінь та навичок щодо дій в різних екстремальних ситуаціях та популяризації активного і здорового способу життя, а також пропаганди професії рятувальника.

Щорічний Всеукраїнський Зимовий Збір проводиться за сприяння Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА та відділу освіти Верховинської РДА, повідомили в райдержадміністрації.

У роботі Всеукраїнського навчально-тренувального збору взяли участь голова Всеукраїнського Зимового Збору “Школа безпеки” Алла Негрієнко, голова Буковецької сільської ради Мирослав Матаржук, представник відділу освіти Верховинської РДА Василь Шуфлетюк, старший науковий співробітник Верховинського Регіонального історико-краєзнавчого музею Гуцульщини Юрій Кречуняк, молодший науковий співробітник Інституту проблем виховання НАПН України Владислав Белан, волонтери та активісти руху “Школа безпеки”, директор Буковецької ЗОШ І–ІІ ст. Ярослав Лесюк, директор Верховинської філії Івано-Франківського ОДЦТКУМ Калина Лесюк, керівники гуртків та працівники школи.

Після урочистого відкриття “Школи безпеки” для учасників Збору волонтери продемонстрували навчально-тренувальні заняття: з техніки і тактики гірських сходжень; заняття з набуття навичок роботи з приладами по знаходженню потерпілих у лавині; заняття з рятувальним обладнанням; заняття з проведення пошуково-рятувальних робіт у горах на лавинонебезпечних ділянках та в зоні сходження лавин; заняття з надання першої медичної допомоги під час переохолодження, обмороження та при травмуваннях і т. д.

Учасники Збору здійснили масові сходження на гору Писаний Камінь (1221 м.) та до капища “Лада” післяльодовикового періоду в урочище Терношори.

На думку учасників Збору, під час сходжень найбільше проявляється соціальна ініціативність, яка виражається у бажанні бути активними, кмітливими, вирішувати будь-які складні завдання, вміти надати допомогу людям та можливість здобути професію рятувальника в майбутньому.

Цікава та насичена Програма Збору включала: командні та особисті спортивні змагання з видів, конкурси, екскурсії по Верховинщині, відвідання музеїв Криворівні, Верховини, Буківця і ін.

Верховинська та Буковецька команди Верховинської філії від Івано-Франківщини завоювали 12 особистих відзнак та стали бронзовими призерами Всеукраїнського Зимового Збору “Школи безпеки” (керівники І. Филипчук та В. Зеленчук).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: