fbpx

На Верховинщині вивчали досвід ведення лісового господарювання

Суспільство 14:18, 30.10, 2015

У рамках проекту HYDROFOR – системи оптимального ведення лісового господарства, спрямованої на посилення гідрологічної ролі лісів у попередженні паводків у басейні річки Бодрог, – відбувся дводенний польовий семінар для представників національних природних парків та заповідників українських Карпат.

Організаторами польового семінару були  українські партнери проекту ГО "ФОРЗА" та представники НПП "Зачарований Край".

Під час семінару швейцарський експерт лісового господарства Еріх Оберхольцер презентував присутнім сучасні підходи щодо забезпечення сталого лісогосподарювання задля підвищення гідрологічної ролі лісів та багатофункціонального використання природних ресурсів, доцільних і розповсюджених у Європі систем і способів покращення господарської діяльності національних парків та заповідників.

На прикладі наближеного до природних умов ведення лісового господарства продемонстрували практичне використання згаданих систем і способів та їхнє практичне застосування. Зауважимо, що одержаний міжнародний досвід ведення лісового господарства, формування і утримання різновікових мішаних насаджень у перспективі буде використовуватися в практичній діяльності Національного природного парку "Верховинський".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: