fbpx

На вершині Говерли стоїть черга за чаєм і кавою. ФОТО

Стиль життя 10:54, 03.08, 2016

Підприємливий чоловік влаштував на висоті 2061 м імпровізовану кав'ярню – туристи по гарячі напої в чергу стають.

Як заробляє дядько Михайло на Говерлі, описав у своєму авторському блозі закарпатець Андрій Попик. 

"У нас постійно більшість населення скаржиться, що немає роботи, що немає добре оплачуваної роботи, що в Україні неможливо нормально заробляти, що гроші є лише в тих, хто накрався, і т. д.

Так ось, всі ці скиглення множаться на нуль, коли ти видряпуєшся на Говерлу і бачиш, як там, на висоті понад 2000 метрів над рівнем моря, стоїть дядько Михайло і… продає гарячі чай та каву", – продемонстрував на фото турист.

У підприємливості дядькові Михайлові нема рівних. Чай 12 грн (будь-який пакетик на вибір, кава (як розчинна, так і різні "3 в 1") – 14 грн. Кмітливий і працьовитий чолов'яга приніс на Говерлу дошку (на якій зробив свою імпровізовану кав'ярню), гріє воду на примусах, які ставить в металеві циліндри для збільшення ККД, і як лише вода закипає, переливає її в чайничок для кип'ятку та ставить грітись нову.

Він навіть вигадав хитрий спосіб, як менше бігати до джерела по воду. Просто пропонує туристам, що мають воду, обміняти 1-1.5 літри її на два гарячих чаї, спостеріг Андрій Попик.

"І до мужика реально стоїть черга (лише при мені він зробив щасливими понад 15 людей). Враховуючи кількість пустих коробок з під чаю, він продав не менше 150 порцій (скільки він продав кави, уявлення не маю). В Україні є робота. Але також в Україні є значна частина населення, яка лінується. Лінується працювати, лінується напружувати мозок, лінується вдосконалюватись, лінується змінюватись", – робить висновки молодий чоловік.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: