fbpx

На Всеукраїнський фестиваль поїхала велетенська писанка з Калуша. ФОТО

Культура 19:56, 22.03, 2017

Всеукраїнський фестиваль писанок цьогоріч відбуватиметься у Києві з 8 до 24 квітня. Майже 400 експонатів виставки розпишуть художники з різних регіонів України.

На Всеукраїнський фестиваль писанок, який відбуватиметься у Києві з 8 до 24 квітня, поїхав експонат із Калуша.

Вікторія Гетьманська – калушанка, випускниця Калуського культосвітнього училища і Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Майстриня розпису по склу. Завжди цікавилася декоративно-прикладним мистецтвом, ідеї для робіт шукала у візерунках писанок та гобеленів, пишуть "Вікна".

Цьогоріч вона візьме участь у Всеукраїнському фестивалі писанок, для якого створила експонат у половину свого зросту.

Сьогодні у соцмережі Фейсбук  Вікторія Гетьманська повідомила:

"Ось така писанка вже котиться із Калуша до Києва на фестиваль".

Всеукраїнський фестиваль писанок цьогоріч відбуватиметься у Києві з 8 до 24 квітня. Захід націлений підтримувати та популяризувати українські народні традиції, розвивати народне мистецтво, вивчати культуру та історію українського народу на прикладі феномену писанок.

У цьому році на локаціях заходу буде представлено рекордне число писанок-мальованок – 585 штук. З них 374 будуть розписані українськими художниками із різних куточків України – їх буде представлено на Софійській площі. Перші гігантські писанки вже прибули до Києва, інші – ще в дорозі.

Нагадаємо, минулого року коломийська писанка "Гуцули п’ють мартіні" авторства Олега Лобурака отримала "бронзу" на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: