fbpx

На вулиці Шевченка розбирають велодоріжку, щоби влаштувати "Алею відомих франківців". ФОТОФАКТ

Суспільство 17:08, 01.05, 2017

До Дня міста на вулиці Шевченка в Івано-Франківську анонсували відкриття "Алеї відомих франківців". Саме зараз тривають роботи.

Нагадаємо, "Алея відомих франківців" з'явиться на вулиці Шевченка в Івано-Франківську вже до Дня міста. Першу іменну табличку відкриють Юрію Андруховичу.

Алею "зірок" комунальники влаштовують на місці велодоріжки, яку лише недавно завершили. Розбирають кольорову бруківку і замість неї монтують блоки, в яких мають увічнити відомих франківців. 

На початку квітня мер анонсував "родзинку" вулиці Шевченка – "Алею відомих франківців", яка буде простягатися від вулиці Січових Стільців до Гординського. На цій ділянці почнуть встановлювати таблички з іменами та автографами відомих франківців. Матеріал – мідь або бронза, розмір 80х80 см.

Нагадаємо, міський голова неодноразово підкреслював, що хоче зробити вулицю Шевченка цікавою та зручною.

"Минулого року ми капітально відремонтували цю вулицю, використавши тут сучасну концепцію спільного простору – територію однаково зручну для автомобілів, пішоходів та велосипедистів. Також ініціюватиму перед депутатами на наступній сесії міськради включити вулицю Шевченка до об’єктів історико-архітектурної заповідної території Івано-Франківська, тобто заборонити тут будівництво", – сказав Руслан Марцінків, коли коментував ініціативу з "Алеєю відомих франківців".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: